Logo

საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებები

მარილის ჭარბი მოხმარება ბავშვებში

ცნობილია, რომ მარილის ჭარბი მოხმარება მოზრდილ პირებში დაკავშირებულია წნევის მომატებასთან. ანალოგიური მტკიცებულებები არ მოიპოვება ბავშვების დღიურ რაციონში მარილის დიდი რაოდენობით არსებობის სადემონსტრაციოდ ისეთი დაავადებების განვითარების მხრივ, როგორიცაა არტერიული ჰიპერტენზია, რესპირატორული დაავადებები, მ.შ.ბრონქული ასთმა, კუჭის კიბო, სიმსუქნე.

მითი და სინამდვილე მარილთან დაკავშირებით

მითი 1: ჩემს ულუფას დამატებით მარილს არ ვამატებ, ამდენად, მარილის ჭარბ რაოდენობას არ მოვიხმარ. სინამდვილე: მოხმარებული მარილის თითქმის 75%-ს ადამიანები იმ პროდუქტებიდან ღებულობენ, რომლებსაც ყოველდღიურად მიირთმევენ, როგორიცაა პური, ყველი და სხვა მზა პროდუქტები, ასე რომ, ადამინების უმრავლესობა მარილის ჭარბ რაოდენობას მოიხმარს გაცნობიერების გარეშე.

საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებები

1. რას წარმოადგენს საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებები? საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებებს მიეკუთვნება: ▫ პირის ღრუს, სანერწყვე ჯირკვლებისა და ყბების ავადმყოფობები ▫ საყლაპავის, კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის ავადმყოფობები

ტრანს - იზომერული ცხიმები და ჯანმრთელობა

ბევრ ქვეყანაში დღეს არსებული საკანონმდებლო რეგულაციებით, მაქსიმალურად იზღუდება ტრანს-ცხიმების გამოყენება კვებით ინდუსტრიაში, რაც განპირობებულია მათი მიღებით გამოწვეული დაავადებების სიმძიმით.