Logo

2018 წლის „ჯანმრთელობის ხელშეწყობის“ სახელმწიფო პროგრამა კომპონენტი ”ჯანსაღი კვების შესახებ განათლება და ცნობიერების ამაღლება“

title

 
      2018 წლის ჯანმრთელობის ხელშეწყობის“ სახ. პროგრამის ”ჯანსაღი კვების შესახებ განათლება და ცნობიერების ამაღლება“ კომპონენტის მიზანი:
  • საკომუნიკაციო კამპანიის  დაგეგმვა. ჯანსაღი კვების საკითხებზე სამიზნე პოპულაციის ცოდნის, დამოკიდებულებისა და აღქმის შესწავლა და მრავალწლიანი ინტერვენციების განსაზღვრა
  •  მარილის  და შაქრის მოხმარების შემცირების ხელშეწყობა
  • ჯანსაღი კვების პრინციპების შესახებ ცოდნის გაზრდა მოსახლეობაში

მოსახლეობის საგანმანათლებლო კამპანიის“მომსახურების“ მიზანი
  • ჯანსაღი კვების პრინციპების შესახებ ცოდნის გაზრდა მოსახლეობაში; 
  • მარილის და შაქრის მოხმარების შემცირების ხელშეწყობა.
საგანმანათლებლო კამპანიის მიზნობრივი აუდიტორია:
  • ზოგადი აუდიტორია;
  • ბავშვები და ზრდასრული მოსახლეობა 
  • მასმედიის წარმომადგენლები.

საგანმანათლებლო კამპანიის ამოცანები და დაგეგმილი აქტივობები:
  • ჯანსაღი კვების შესახებ მოსახლეობის განათლების მიზნით კამპანიის საკომუნიკაციო სტრატეგიისა და სამოქმედო გეგმის შემუშავება;
  • საგანმანათლებლო ბეჭდვითი მასალების მომზადება, ბეჭდვა და გავრცელება 
  • მიზნობრივი ტრენინგების განხორციელება მედია წარმომადგენლებისთვის (2 სემინარი სატელევიზიო, რადიოს, ასევე ბეჭდვითი მედიის სფეროდან, მ.შ. რეგიონული მედიის წარმომადგენლებისთვის - 25-30 წარმომადგენლის დასწრებით); სატელევიზიო ვიდეო-რგოლის  და პირადი ვიდეო ისტორიის მომზადება და გავრცელება.
  • მედია კამპანიის წარმოება/ადმინისტრირება(მედია-ადვოკატირებით ჯანსაღი    კვების     პრობლემატიკის    აქტუალიზაცია).საგანმანათლებლო კამპანიის წარმოება სოციალური მედიის საშუალებით -https://www.facebook.com/healthynutrition.ncdc /; „ჯანსაღი რეცეპტების“ სერიის მომზადება და გავრცელება ინტერნეტის მეშვეობით;
  • კრეატიული აქტივობები: ჯანსაღი ცხოვრების წესზე კონკურსის წესით კრეატიული ბანერის (ან კედლის მხატვრობის) დამზადება და განთავსება საზოგადოებრივი თავშეყრის ადგილას.